045F3170-3F1A-443A-B652-4B79817E2512

Huset

På Hobo förenar vi den hypermoderna brutalismen på Brunkebergstorg med en känsla av frihet. Tänk dig: att resa i en gammal husbil och laga mat över en öppen eld. Vår stil och atmosfär är skapad för gäster som älskar äventyret med att resa. Vi vill att de ska få njuta av noggrant utvalda materialval, natur, gemenskap, musik och givande samtal.

Hobos interiör är designad av den prisbelönta Studio Aisslinger i Berlin, samma studio som också ligger bakom bland annat Hotel Michelberger och 25h Bikini Hotel i Berlin. Studio Aisslinger drivs av Werner Aisslinger, som har varit ansvarig för flera konstnärliga och experimentella projekt utöver hotell. Designen har förfinats genom samarbeten med framstående lokala kreatörer och har vunnit priser runt om i världen. Hobo är Studio Aisslingers första projekt i Sverige.

INNOVATIV ARKITEKTUR

Med Hobo har Aisslinger arbetat på konceptet att skapa en ren, modern och optimistisk upplevelse där urbanismen lyfts fram med en livlig, hippiestil. Här är kreativ funktionalism nyckeln.

Studio Aisslinger har designat flera speciella produkter, däribland Hobo-soffan, som skapades tillsammans med den italienska möbeltillverkaren Cappellini. En grön och naturlig kontrast till teknikinnovationer och funky design introducerades genom ett omfattande, akvaponiskt system för stadsodling, där örter och andra grödor för Hobos restaurang och barer odlas.

Samarbeten med framstående lokala designers har ytterligare bidragit till Hobos distinkta stil. Till exempel kommer du under ditt besök på Hobo att se specialdesignade konstverk av designduon Vår i hissarna, och Teenage Engineerings specialbyggda flip-dot-wall tar upp en hel vägg i lobbyn.

Hobo strävar efter att vara den främsta mötesplatsen för den urbana resenären, oavsett ålder. Lekfullhet, samarbete, medvetenhet och kärleken till staden är huvudingredienserna för huset. Den grundläggande tron är att vi alla arbetar, leker och lever bättre när vi gör det tillsammans.

KARTA

Hobo ligger mitt i centrala Stockholm. Det blir inte mer centralt än så här! Du hittar oss på Brunkebergstorg 4, 111 51 Stockholm.

Hobo-Map-Web