IMG_2288

Vår Story

GO LOCAL, GET GLOBAL

Är Hobo ett boutiquehotell vid Brunkebergstorg i centrala Stockholm, med unik design och ett livligt socialt liv? Ja, det är det. Men det är mycket mer än så.

Hobo är vår idé om gemenskap. En plats där vi bor, jobbar, skapar, lär oss och har kul ihop. Vi tror att vara på resande fot borde vara mer än bara en plats att bo på. Det borde vara en riktig upplevelse; något som får dig att känna dig närmare staden och dess kultur, det lokala livet. På Hobo har den här tanken varit med oss ända från starten. Vårt hotell föddes med idén att vara ett hem för de unga i sinnet och de som alltid är nyfikna. Ett slags konceptuellt hotell med fokus på autenticitet och genuin gästvänlighet.

Hobo växer och utvecklas som om det vore en levande varelse, med ständig förändring och tillväxt. Idag är Hobo mycket mer än bara ett hotell; det har blomstrat till en kreativ mötesplats. Här finns 201 hotellrum som passar alla smaker, plus en restaurang, en bar, eventlokalen 5emman, den kända restaurangen/baren/klubben/lokala mötesplatsen TAK Rooftop, vår pop-up-butik Space By, och mycket, mycket mer. Och snart hittar du även ett Hobo i Helsingfors, Oslo och Köpenhamn.

Historia

Under 1800-talet var torget Brunkebergstorg en livlig handelsplats fylld med butiker, restauranger och nöjesställen. Några decennier senare hade Brunkebergstorg hamnat ur tiden. Detta var den perfekta miljön för nykomlingen Hobo.

Hobo Hotel-konceptet grundades 2017, då vi öppnade dörrarna till det som skulle bli ett av flera Hobo-hotell i Norden. Brunkebergstorg i Stockholm, platsen för det första Hobo-hotellet, utgjorde en del av ett helt nytt kvarter, konstruerat i stadens hjärta. En vilande, bortglömd del av staden förvandlades till ett livligt torg.

Ända sedan starten har en sak varit säker med vårt koncept: det är ständigt föränderligt, speglar och växer tillsammans med sin stad. När vi står vid en vägkorsning väljer Hobo den oväntade vägen. Detta kommer aldrig att förändras.

Namnet

Namnet har hämtat inspiration av den resande livsstilen i 30-talets USA. Ordet "hobo" har använts sedan början av 1900-talet för att beskriva en person som tycker om att resa. Livsstilen innebar ett aktivt val att resa från stad till stad för att hitta arbete; hobos hade ingen fast adress. Istället föredrog de att resa, upptäcka nya platser och arbeta där de hamnade. Hobos följde strikta regler, som att styra sina egna liv, respektera lokalbefolkningen, respektera miljön i de städer de reste till - och om du inte kunde hitta ett jobb, skapade du ett med dina egna talanger.

För oss betyder "hobo" en eftertänksam, socialt medveten och nyfiken person. Någon som ser sig själv som en världsmedborgare. Även om vi har tagit vårt namn från historien strävar vi efter att vara progressiva och är alltid medvetna om att framtiden är vår största inspirationskälla.

Inflytande

Avsikter spelar ingen roll – handlingar gör. På Hobo prioriterar vi både människor och planeten genom vårt dedikerade hållbarhetsprogram WeCare. Vi tar ansvar för våra handlingar, både inne i och utanför vårt hus, genom att bidra till vår gemenskap och samhället. Det ger alla på Hobo, oavsett deras position, möjligheten att göra en skillnad. Det kan inkludera att arbeta med våra högteknologiska odlingar, främja hållbar mat i restaurangen och genom våra städrutiner där vi endast städar på begäran. Allt detta bidrar till målet att bli ett koldioxidneutralt hotell.

Hållbara sociala initiativ

→ Ensam julgran söker

→ Pride-aktiveringar

→ Samarbete med mindre, lokala varumärken och konstnärer

→ Bred mångfald i våra team

Hållbara initiativ för planeten

→ Städning på begäran

→ Minska matsvinn

→ Vegetariska menyer

→ Högteknologisk odling

→ Ett brett utbud av naturviner

→ Samarbeten med lokala bryggerier

→ Second hand-marknader