Bror Gunnar Jansson – Release Party Sthlm!

BROR GUNNAR JANSSON – AND THE GREAT UNKNOWN
PART II

Multi-instrumentalisten, en-persons-orkestern, Bror Gunnar Jansson (sång, gitarrer, trummor, slagverk, saxofon m.m.) släppte tidigare i år EPn ”AND THE GREAT UNKNOWN PART I” och nu i maj följs den upp av fullängdsalbumet PART II. Detta kommer firas med releasefester på stora Pustervik i Göteborg lördagen 27 maj samt på Hobo i Stockholm torsdagen 15 juni!

Musiken är mörk och suggestiv, rå och vacker. Southern gothic, blues och svenskt vemod möts i historier om mördare och vanligt folk. ATGU är inspelad och producerad av Filip Leyman (Anna von Hausswolff, Tempel m.m.) och Christoffer Johansson (som bl.a. producerat Bror Gunnars tidigare album). Gaffa skriver om Part I: ”Ett levande album med starka rötter.” ”…en beundransvärd inlevelseförmåga och kreativitet.”.

I samband med albumsläppen har redan fler än 60 konserter spikats på releaseturnén i Skandinavien, Frankrike, Kanada, Belgien, Nederländerna, Ungern mfl.

Janssons tidigare släpp har rönt stora framgångar, inte minst i Frankrike. Totalt har över 11 000 fysiska albums sålts, 1,5 miljoner streams, utvald till programmet Album de la Semaine (veckans skiva) i Canal+, prisad i de största tidningarna (Telerama, Elle, Rolling Stone m.fl.) och omnämd som ”The revelation of the year.” i Les Inrockuptibles.

Part II fick 5/6 i Gaffa: ”Dags att bluesdoldisen kliver in i rampljuset”
4/5 i Nya Wermlands Tidning: ”Febrig närvaro… Det är själ, melodi, kraft, tragik och skönhet i en tilltalande blandning.”
P1 Kultur: ”Ett 10-talets bluesfenomen”
P4 Kulturnytt: ”Bror Gunnar Jansson mutar in sin egen blues”
Svenska Dagbladet: ”Fransmännen har förstått grejen men det lär bara vara en tidsfråga innan vi också gör det i Sverige”
Mittmedia: ”Bror Gunnar Jansson förmedlar närvaro”
”Jag är stum av beundran inför Bror Gunnar Jansson och hans skiva. Så pass att jag inte lyckas få alla lovord på pränt. Det här hör nämligen till det bästa jag någonsin hört. Jag lyfter på hatten och önskar Jansson all lycka och välgång. Fast det gör jag mest av egoistiska skäl eftersom jag vill ha fler skivor av honom. Och det genast!” Daniel Gustavsson, Lira Musikmagasin i recension av Moan Snake Moan

DJ: TIKIPETE
Tikipete är en multikonstnär från den skånska slätten. Han har med skral budget samlat på mestadels stenkakor men även vinyl och har sen 1999 och lyckats bygga upp en diger samling udda, sällan spelade skivor. Sökandet efter bra sväng och autenticitet har alltid varit i fokus genom samlandet och fört honom på en resa genom musikstilar som likt grenar på ett träd kan sammanlänkas. Skivsamlandet har ett slut för Tikipete och det är vid 60-talet, musik efter det är inte av större intresse.
Man kan med största sannolikhet förvänta sig att bli överraskad av hans tvära, men inte helt ologiska kast mellan tex. country och calypso, blues och cumbia och förstå hur det hänger samman, hur stilar inspirerat varandra och bra, medryckande musik blir till… iallafall fram till 1960 enligt Tikipete!

  • Hobo - Messenger
  • Hobo - Pinterest
  • Hobo - Google+
  • Hobo - Mail
torsdag 15 jun - 16 jun
@Hobo Plan 5