Ambivalensen

Norrlandstrion Ambivalensen består av Sandra Eberskoug, Johan Alvarez och Joel Rönnbäck. Genom att blanda influenser från samtliga urbana musikstilar har dom skapat sin egen genre. 

Den unika ljudbilden är något som fascinerat både media och producenter. Trion har flera samarbeten med bl.a. Promoe (Looptroop Rockers), Imchibeat (Random Bastards), Niklas Berglöf och Åke Olofsson (Svenska Björnstammen), för att nämna några.

De två senaste singlarna, ”För någon annan” och ”Telefon” har belönats med rotation på Sveriges Radio och hamnat på flertalet Spotify-listor där ibland ”New Music Friday” och ”Made in Sweden” – en lista över de bästa svenska låtarna just nu.

Straight from of Ambivalensen.

Hur började ni musicera med varandra? 

Joel och Johan har gjort musik ihop sen de gick gymnasiet i Luleå. Sandra träffade Joel i en studentbarack i Stockholm, han bad henne sjunga på ett spår efter att ha hört henne går runt och nynna i korridorerna. Det blev en låt och många fler efter det 🙂

Vem håller tider bäst?

Ingen av oss är någon gud på det men, Joel är bäst.

Varför heter ni ambivalensen?

Dels för att vi tyckte det lät fett, men också för att det beskriver känslan vi försöker förmedla i vår musik rätt bra. Vi älskar fest & dans men dras också till det melankoliska, ångesten är ju ständigt närvarande.. De två bitarna får liksom mötas i någon slags ambivalens.

Vad är det bästa med att vara ni?

Att vi gör så jävla feta låtar? Hahaha.

Viktigaste låten so far i ert liv?

Fem snabba:

Valpar / Godis – Godis

Epa traktor / cykel – Cykel

Mariah Carey / Greta Garbo – Mariah Carey

Kockar / Bartender – Bartender

Tejer / Killar – Tjejer

  • Hobo - Messenger
  • Hobo - Pinterest
  • Hobo - Google+
  • Hobo - Mail
lördag 15 apr - 16 apr
@Hobo Plan 5