Om Hobo

Hobo är ett hotell, en mötesplats och en helhetsupplevelse där urbanism och modern design möter grönska och kärlek till det lokala. Namnet har hämtat sin inspiration från den resande livsstilen i 30-talets USA och en hobo är för oss en medveten och nyfiken person som ser sig själv som en världsmedborgare. Vi har tolkat ordet på vårt eget vis, med historien i beaktning men med framtiden som största inspiratör. Välkommen till vårt Hobo.

Ett boutiquehotell i Stockholm

Hobo är inte bara ännu ett hotell. Det är två våningar med restaurang, barer, eventyta, en scen och Grandpa Kiosk, vår lobbybutik. Det är en skön plats mitt i centrala Stockholm. Mitt emellan både centralstationen och Stureplan som du kan använda som mötespunkt, arbetsplats, coffice eller andningshål. Just ja, du kan självklart bo här också. I något av våra 201 hotellrum som vi laddat med bra att ha-prylar du kan låna medan du är här.

Hobo är en del av Nordic Hotels & Resorts som erbjuder fler hotell i stockholm.

Nya Brunkebergstorg

På 1800-talet var Brunkebergstorg en exklusiv handelsplats med modebutiker, restauranger och nöjesetablissemang. I modern historia har torget varit en plats för kultur, aktivism och finans. Brunkebergstorg har för många varit en okänd plats de senaste decennierna och därför är vi extra stolta över att nu vara med och väcka liv i en av Stockholms mest centrala platser.

Design av Studio Aisslinger

Hobos interiör är designad av prisbelönta Studio Aisslinger i Berlin, studion som även står bakom Hotel Michelberger och 25h Bikini Hotel i Berlin. Designen har spetsats med samarbeten med framstående lokala kreatörer. Till exempel hittar du specialtillverkade konstverk av designduon Vår i hissarna och det södermalmsbaserade techföretaget Teenage Engineerings specialbyggda flip-dot-wall tar upp en hel vägg i lobbyn. Hobo är Studio Aisslingers första projekt i Sverige.

Co-labs

Att du är med och skapar innehållet på Hobo är inget vi bara säger. Ett antal co-lab-produkter är redan framtagna. I baren kan du beställa Hobos egna IPA som gjorts i samarbete med PangPang Brewery, ett av Sveriges minsta bryggerier i stockholmsförorten Hökarängen. Fler samarbeten är alltid på väg, var så säker.

At Six och TAK

Precis bredvid oss ligger vårt systerhotell At Six, ett hotell där modern elegans får ny form. Högst upp i huset hittar du även vår systerrestaurang TAK – 1000 kvadratmeter takterrass med en nordisk-japansk meny, välgjorda drinkar och Stockholms absolut bästa utsikt. Titta upp på TAK här >>

Ett nytt stadskvarter

Hobo är en del av Urban Escape Stockholm, ett nytt livfullt innovationsdrivet kvarter som växer fram mellan Hamngatan, Regeringsgatan och Brunkebergstorg. Urban Escape består av fem fastigheter, fyra gator och två torg och kombinerar kontor, hotell, handel, restauranger, mötesplatser och servicetjänster. www.urbanescape.se

Och Hobo drivs av Nordic Hotels & Resorts, tillsammans med bl.a. At SixThe ThiefCopperhill och Yasuragi.

Close X Sitemap